Share Link, Artikel-Artikel Islam dari pengajian Jihad pagi

Brosur

31-07-2011 Halal Haram Dalam Islam 2 …..[Baca Online] (83.14KB) | clicks: 1036 

17-07-2011 Halal Haram dalam Islam 1 …..[Baca Online] (89.26KB) | clicks: 3112 

10-07-2011 Tentang Nikah 2 …..[Baca Online] (83.67KB) | clicks: 2888 

03-07-2011 Islam Agama Tauhid 34 …..[Baca Online] (90.43KB) | clicks: 2240 

19-06-2011 Khalifah Abubakar 8 …..[Baca Online] (82.63KB) | clicks: 2224 

12-06-2011 Tentang Nikah …..[Baca Online] (80.94KB) | clicks: 5194 

29-05-2011 Islam Agama Tauhid 33 …..[Baca Online] (81.29KB) | clicks: 3273 

22-05-2011 Khalifah Abubakar 7 …..[Baca Online] (87.66KB) | clicks: 2674 

15-05-2011 Dilarang DIbunuh dlm Peperangan …..[Baca Online] (83.69KB) | clicks: 2679 

08-05-2011 Islam Agama Tauhid 32 …..[Baca Online] (80.80KB) | clicks: 3228 

01-05-2011 Khalifah Abubakar 6 …..[Baca Online] (80.37KB) | clicks: 3106 

24-04-2011 Mati Syahid …..[Baca Online] (79.55KB) | clicks: 3752 

17-04-2011 Islam Agama Tauhid 31 …..[Baca Online] (87.79KB) | clicks: 3152 

10-04-2011 Khalifah Abu Bakar 5 …..[Baca Online] (94.25KB) | clicks: 3085 

03-04-2011 Qasaamah …..[Baca Online] (84.58KB) | clicks: 3329 

20-03-2011 Islam Agama Tauhid 30 …..[Baca Online] (81.05KB) | clicks: 3952 

13-03-2011 Khalifah Abubakar 4 …..[Baca Online] (89.04KB) | clicks: 3645 

06-03-2011 Qishosh Anggota Badan …..[Baca Online] (79.26KB) | clicks: 3350 

27-02-2011 Islam Agama Tauhid 29 …..[Baca Online] (83.57KB) | clicks: 3738 

13-02-2011 Diyat Pembunuhan …..[Baca Online] (82.88KB) | clicks: 3901 

06-02-2011 Islam Agama Tauhid 28 …..[Baca Online] (81.88KB) | clicks: 3839 

30-01-2011 Khalifah Abu Bakar 2 …..[Baca Online] (83.64KB) | clicks: 4031 

23-01-2011 Membunuh Orang Kafir …..[Baca Online] (82.91KB) | clicks: 4357 

16-01-2011 Islam Agama Tauhid 27 …..[Baca Online] (80.52KB) | clicks: 4281 

09-01-2011 Khalifah Abu Bakar …..[Baca Online] (87.15KB) | clicks: 4879 

02-01-2011 Pembunuhan & Hukum Qishash …..[Baca Online] (86.25KB) | clicks: 3888 

26-12-2010 Puasa Muharam …..[Baca Online] (84.23KB) | clicks: 4466 

19-12-2010 Islam Agama Tauhid 26 …..[Baca Online] (81.26KB) | clicks: 3806 

12-12-2010 Sujud Sahwi, Syukur & Tilawah …..[Baca Online] (94.69KB) | clicks: 6434 

05-12-2010 Salam (2) …..[Baca Online] (464.55KB) | clicks: 4898 

28-11-2010 Salam (1) …..[Baca Online] (437.82KB) | clicks: 5168 

21-11-2010 Aqiqah …..[Baca Online] (355.85KB) | clicks: 5243 

14-11-2010 Qurban …..[Baca Online] (478.49KB) | clicks: 5265 

07-11-2010 Shalat Safar (ke-2) …..[Baca Online] (161.50KB) | clicks: 4434 

30-10-2010 Shalat Safar (ke-1) …..[Baca Online] (155.97KB) | clicks: 5452 

24-10-2010 Diantara Kejadian Akhir Zaman …..[Baca Online] (85.29KB) | clicks: 7527 

17-10-2010 Sholat Sunnah 4 …..[Baca Online] (100.95KB) | clicks: 6024 

10-10-2020 Sholat Sunnah 3 …..[Baca Online] (92.45KB) | clicks: 5586 

03-10-2010 Sholat Sunnah 2 …..[Baca Online] (85.01KB) | clicks: 5445 

26-09-2010 Sholat Sunnah 1 …..[Baca Online] (84.07KB) | clicks: 6594 

19-09-2010 Puasa Sunnah 2 …..[Baca Online] (86.95KB) | clicks: 5135 

12-09-2010 Puasa Sunnah 1 …..[Baca Online] (89.40KB) | clicks: 5525 

10-09-2010 Khutbah Idul Fitri 1431 H …..[Baca Online] (74.17KB) | clicks: 4392 

05-09-2010 Sholat Ied …..[Baca Online] (90.03KB) | clicks: 4791 

29-08-2010 Zakat Fitrah …..[Baca Online] (104.11KB) | clicks: 5346 

22-08-2010 Sekitar Ramadhan …..[Baca Online] (113.81KB) | clicks: 5677 

Nafar Ramadhan 2010 …..[Baca Online] (347B) | clicks: 4826 

15-08-2010 Sholatul Lail …..[Baca Online] (108.55KB) | clicks: 7279 

08-08-2010 Puasa …..[Baca Online] (108.15KB) | clicks: 7228 

01-08-2010 Mukjizat Nabi 4 …..[Baca Online] (95.78KB) | clicks: 4500 

25-07-2020 Islam Agama Tauhid 25 …..[Baca Online] (78.34KB) | clicks: 4857 

18-07-2010 Mukjizat Nabi 3 …..[Baca Online] (81.02KB) | clicks: 4596 

11-07-2010 Putus Asa & Bunuh Diri …..[Baca Online] (93.65KB) | clicks: 5694 

04-07-2010 Islam Agama Tauhiid 24 …..[Baca Online] (79.96KB) | clicks: 4279 

27-06-2010 Mukjizat Nabi 2 …..[Baca Online] (84.46KB) | clicks: 4593 

20-06-2010 Tentang Ruqyah …..[Baca Online] (100.03KB) | clicks: 6965 

13-06-2010 Islam Agama Tauhid 23 …..[Baca Online] (79.60KB) | clicks: 4223 

06-06-2010 Sikap Yahudi di Dalam Al-quran …..[Baca Online] (95.78KB) | clicks: 5397 

30-05-2010 Bukti Kenabian …..[Baca Online] (84.95KB) | clicks: 4613 

23-05-2010 Haram Mendatangi Dukun …..[Baca Online] (94.29KB) | clicks: 7286 

16-05-2010 Khitan …..[Baca Online] (92.65KB) | clicks: 5710 

02-05-2010 Islam Agama Tauhid 22 …..[Baca Online] (79.24KB) | clicks: 4935 

25-04-2010 Bau Harum Rasulullah …..[Baca Online] (80.41KB) | clicks: 5164 

18-04-2010 Tentang Khamr 5 …..[Baca Online] (80.77KB) | clicks: 4518 

11-04-2009 Islam Agama Tauhid 21 …..[Baca Online] (79.11KB) | clicks: 4217 

04-04-2010 Nama nama Rasulullah …..[Baca Online] (78.30KB) | clicks: 5412 

28-03-2010 Tentang Khamr 4 …..[Baca Online] (83.43KB) | clicks: 4393 

21-03-2010 Islam Agama Tauhid 20 …..[Baca Online] (69.80KB) | clicks: 4346 

14-03-2010 Bentuk Fisik Rasulullah …..[Baca Online] (70.42KB) | clicks: 6177 

07-03-2010 Tentang Khamr 3 …..[Baca Online] (74.74KB) | clicks: 4335 

28-02-2010 Islam Agama Tauhid 19 …..[Baca Online] (70.84KB) | clicks: 4669 

21-02-2010 Tentang Putra-putri Rasulullah …..[Baca Online] (55.94KB) | clicks: 5868 

14-02-2010 Tentang Khamr 2 …..[Baca Online] (72.97KB) | clicks: 4609 

07-02-2010 Islam Agama Tauhid 18 …..[Baca Online] (68.44KB) | clicks: 4454 

31-01-2010 Tentang Istri Nabi …..[Baca Online] (74.56KB) | clicks: 6412 

24-01-2010 Tentang Khamr …..[Baca Online] (74.13KB) | clicks: 5529 

17-01-2010 Islam Agama Tauhid 17 …..[Baca Online] (69.44KB) | clicks: 4369 

10-01-2010 Wafatnya Rasulullah 3 …..[Baca Online] (72.98KB) | clicks: 5223 

03-01-2010 Larangan Pria Menyerupai Wanita …..[Baca Online] (70.43KB) | clicks: 6018 

27-12-2009 Islam Agama Tauhid 16 …..[Baca Online] (68.81KB) | clicks: 4141 

20-12-2009 Cara I’tidal …..[Baca Online] (81.41KB) | clicks: 6810 

13-12-2009 Makmum Masbuq …..[Baca Online] (90.97KB) | clicks: 7045 

06-12-2009 Wafatnya Rasulullah bag 2 …..[Baca Online] (74.50KB) | clicks: 4711 

29-11-2009 Aqiqah …..[Baca Online] (82.44KB) | clicks: 8323 

22-11-2009 Qurban …..[Baca Online] (98.62KB) | clicks: 5320 

15-11-2009 Larangan Homoseks & Menyetubuhi Binatang …..[Baca Online] (73.16KB) | clicks: 6119 

01-11-2009 Islam Agama Tauhid 15 …..[Baca Online] (79.18KB) | clicks: 4638 

25-10-2009 Wafatnya Rasulullah SAW-1 …..[Baca Online] (72.97KB) | clicks: 5143 

11-10-2009 Larangan menuduh zina …..[Baca Online] (76.29KB) | clicks: 4609 

04-10-2009 Puasa Sunnah 2 …..[Baca Online] (77.91KB) | clicks: 5090 

27-09-2009 Puasa Sunnah 1 …..[Baca Online] (82.16KB) | clicks: 5241 

20-09-2009 Khutbah Idhul Fitri 1430 H …..[Baca Online] (77.35KB) | clicks: 6179 

13-09-2009 Sholat Ied …..[Baca Online] (81.25KB) | clicks: 5224 

06-09-2009 Zakat Fitrah …..[Baca Online] (94.03KB) | clicks: 5057 

30-08-2009 Sekitar Ramadhan …..[Baca Online] (105.25KB) | clicks: 4987 

23-08-2009 Terorisme Dalam Pandangan Islam …..[Baca Online] (84.11KB) | clicks: 6412 

16-08-2009 Tentang Puasa …..[Baca Online] (B) | clicks: 7410 

19-07-2009 Sakitnya Rasulullah 4 …..[Baca Online] (72.75KB) | clicks: 4585 

12-07-2009 Tentang Li’an …..[Baca Online] (69.89KB) | clicks: 4723 

05-07-2009 Islam Agama Tauhid 14 …..[Baca Online] (72.17KB) | clicks: 3874 

28-06-2009 Sakitnya Rasulullah bag 3 …..[Baca Online] (68.58KB) | clicks: 3991 

21-06-2009 Hukuman orang menuduh zina …..[Baca Online] (75.41KB) | clicks: 3808 

14-06-2009 Islam Agama Tauhid 13 …..[Baca Online] (77.50KB) | clicks: 3746 

07-06-2009 Sakitnya Rasulullah #2 …..[Baca Online] (75.87KB) | clicks: 4127 

31-05-2009 Hukuman Zina bag 2 …..[Baca Online] (73.94KB) | clicks: 4642 

24-05-2009 Islam Agama Tauhid 12 …..[Baca Online] (70.52KB) | clicks: 3709 

17-05-2009 Sakitnya Rasulullah SAW …..[Baca Online] (73.00KB) | clicks: 4372 

10-05-2009 Hukuman Zina …..[Baca Online] (73.66KB) | clicks: 5428 

03-05-2009-Islam Agama Tauhid 11 …..[Baca Online] (68.97KB) | clicks: 3725 

26-04-2009-Tarikh Nabi Nuhammad SAW (176) …..[Baca Online] (78.67KB) | clicks: 4451 

19-04-2009-Larangan Zina …..[Baca Online] (76.45KB) | clicks: 6337 

13-04-2009-Islam Agama Tauhid (10) …..[Baca Online] (71.20KB) | clicks: 4251 

05-04-2009-Keutamaan Haji …..[Baca Online] (82.05KB) | clicks: 4686 

29-03-2009-Menjaga Aurat …..[Baca Online] (79.69KB) | clicks: 7378 

22-03-2009-Islam Agama Tauhid (9) …..[Baca Online] (74.43KB) | clicks: 4348 

15-03-2009-Ayat-ayat Berkenaan dg Haji …..[Baca Online] (74.89KB) | clicks: 7889 

01-03-2009-Mencuri & Hukumannya …..[Baca Online] (81.41KB) | clicks: 4614 

22-02-2009-Islam Agama Tauhid (8) …..[Baca Online] (72.23KB) | clicks: 4425 

08-02-2009-Sumpah …..[Baca Online] (73.88KB) | clicks: 4916 

01-02-2009-Islam Agama Tauhid (7) …..[Baca Online] (71.98KB) | clicks: 4892 

15-02-2009-Hari Nahr-Lanjutan …..[Baca Online] (74.84KB) | clicks: 4805 
Iklan

Tutorial BASCOM

Karena banyaknya permintaan tutorial Bascom maka saya akan coba memberikanya sebenarnya tutorial ini sudah ada kalau anda menginstal software tersebut, yaitu help nya. Disitu semua sudah di jelaskan dengan gamblang bahkan sampai bagaimana membuat downloadernya terus cara konfigurasinya kalau yang belum bisa download file di bawah ini

>> Tutorial Bascom

software untuk PLC Festo

sudah lama saya tidak nulis di blog ini kangen juga sih tapi ya karena ada hal-hal yang menyebabkan itu makanya saya jarang nulis di blog. kemarin temen saya sunarno telepon minta saya buat upload program buat plc festo, makanya saya bilang nanti saya upload aja ke blog saya. software ini sebernarnya cuma buat edukasi saja saya gak tahu kalau dari pihak festo nanti melarang software ini buat di publikasikan. maka dari itu sebelumnya saya minta maaf pada semua pihak

>> Software Festo

Download Update Source code Produk Innovative electronics

 

       
19/09/2003
DT51L under MS-DOS untuk prosesor dengan kecepatan tinggi. Sudah teruji hingga kecepatan 2,4 GHz. Hanya untuk DT-51 MinSys Board versi 3.0

 

04/09/2003
DT51D under MS-DOS untuk prosesor dengan kecepatan tinggi. Sudah teruji hingga kecepatan 2,4 GHz. Hanya untuk DT-51 MinSys Board versi 3.0
 
26/09/2003
DT51L under Windows dengan tampilan yang lebih menarik dan mudah dipelajari. Hanya untuk DT-51 MinSys Board versi 3.0
 
01-04/09/2003
Include File AlpNum.INC (penambahan prosedur Clear) dan AlphaSS.INC (memuat rutin untuk interface Synchronous Serial) beserta contoh penggunaannya.
 
19-26/09/2003
File-file tes under MS-DOS untuk DT-51 MinSys versi 3.0.
 
24/06/2003 (LCD) & 12/07/2003 (PI)
Include File PhoneInt.ASM (perbaikan rutin Call Progress) dan DLCDPPI.ASM (perbaikan protokol)
 
26/12/2003
Perubahan beberapa label AlpNum.INC dan AlphaSS.INC yang sama dengan label de KITS Serial RTC & EEPROM
 
09-10/12/2003
Perubahan program testing de KITS Serial RTC & EEPROM
 
19/04/2004
DT51L under Windows versi 2 dengan perbaikan bug, shortcut keys, toolbar, dan kemampuan untuk mengakomodasi USB to Serial Converter (pada DT-51 MinSys Board dengan kernel terbaru). Hanya untuk DT-51 MinSys Board versi 3.0
 
01/05/2004
Perbaikan Keymatic.INC agar tidak mempengaruhi komunikasi de KITS SPC Alphanumeric Display
 
01/02/2005
Perbaikan komunikasi serial pada software tester DT-AVR Low Cost Micro System
29/04/2005
DT51L Under Windows versi 2.1 dengan penambahan menu Recently Opened Files
29/04/2005

ProgPAL versi 1.1 dengan penambahan menu Recently Opened Files dan kemampuan untuk mengakomodasi USB to Serial Converter (pada DT-51 MinSys Board dengan kernel terbaru). Hanya untuk DT-51 MinSys Board versi 3.0

28/06/2005
Software Programmer untuk DT-HiQ Programmer versi 1.1 yang mendukung penggunaan USB to Serial Converter dan tersedia pengaturan delay.
28/06/2005
DT51L under Windows versi 2.1b sebagai perbaikan pada Selftest DT51L under Windows versi 2.1.
13/03/2006
Update untuk program tester DT-AVR Low Cost Micro System, dapat bekerja pada 
OS Windows 98, 2000, 
dan Windows XP.
28/03/2006
Update untuk program tester DT-AVR Low Cost Nano System, dapat bekerja pada 
OS Windows 98, 2000, dan Windows XP.
19/04/2006
Program tester DT-51 I2C ADDA yang bekerja pada OS Windows 98, 2000, dan XP.
01/05/2006
DT-BASIC System Serial Test v1.1, program serial tester untuk DT-BASIC Mini / Micro / Nano System yang dapat bekerja dalam Windows XP / 2000 dan dilengkapi dengan pengaturan time out.
15/11/2006
Program tester I2C ADDA under Windows

Kumpulan antivirus lokal

Seiring dengan banyaknya pembuat virus lokal, yang disebarkan melalui USB flash disk, Email file attachment, ataupun download program, banyak juga ternyata para pembuat antivirus yang juga buatan gratis lokal. Walaupun begitu, menurut analisa gw sih, sebenarnya sarana yang paling cepat untuk menyebarkan virus adalah USB flash disk. Terlebih lagi bila komputer sasaran tidak mempunyai antivirus yang memiliki update terbaru. Kamu tahu sendiri lah, harga flash disk sekarang udah murah, apalagi utilitasnya yang gampang, tinggal colok, jalan. Udah ngga jaman lagi kayaknya sekarang kalo pake disket, paling banter pake CD, itupun ngga bisa dihapus dan diisi ulang (kayak minuman galon aja) dan rentan tergores yang akibatnya CD tidak bisa terbaca oleh CD ROM.

Banyak para pekerja, mahasiswa, siswa dan pengangguran tenteng-tenteng flash disk ke warnet, ke komputer kantor, komputer sekolah. Harga di bawah cepekpun sudah tersedia. Peluang inilah yang banyak dipakai oleh para pembuat virus untuk menyebarkan virusnya, entah untuk iseng-iseng, pengen terkenal, pengen coba-coba, atau malah lagi sakit hati. Dan ujung-ujungnya.. media penyebaran berikutnya adalah melalui internet baik lewat email maupun download program. Namun jangan salah, dengan maraknya pembuat virus lokal, banyak pula yang mencoba untuk membuat antivirus gratis lokal.Setelah googling di internet, ada kurang lebih 18 antivirus yang beredar.

Berikut gw review sedikit tentang keberadaan antivirus-antivirus karya lokal gratis yang beredar di pasaran.

sumber : http://makhrus.jagakarsa.ac.id

1. PCMAV atau PC Media Antivirus

PCMAV adalah Antivirus yang dikembangkan oleh majalah PCMEDIA, majalah komputer yang beredar di Indonesia. Saat tulisan ini dibuat, PCMAV telah Menurut klaim dari PCMEDIA disebutkan bahwa:

Dikembangkan secara intensif oleh PC Media, majalah komputer terbesar dan terlaris di Indonesia, serta didukung luasnya jaringan distribusi Pinpoint Publications, PCMAV telah dipercaya oleh lebih dari 300.000 komputer pembaca setia dan pecinta Majalah PC Media di nusantara.

PCMAV biasanya dikeluarkan dengan versi terbarunya, setiap majalah PC Media beredar setiap bulannya. Mungkin ini salah satu trik juga untuk membuat laris majalah tersebut. Dan karena hal tersebut diatas, PCMAV laris dipakai oleh para pengguna komputer dan internet. Selain itu, PCMAV juga mendukung untuk diintegrasikan dengan engine lain, yaitu Clamav, sehingga database pengenalan virus semakin banyak. Kelemahan dari PCMAV adalah loading yang memakan waktu cukup lama, karena proses penyecanan yang mungkin terlalu banyak. Sayangnya, memang ada beberapa yang menyangsikan keberadaan PCMAV, karena mereka menganalisa bahwa PCMAV sendirilah yang menyebarkan virus, lalu pura-pura bikin antivirus untuk membasmi virus yang mereka buat sendiri. Dan memang menurut kata-kata orang, PCMAV kadang dianggap virus oleh antivirus lain. Yah.. gw sendiri juga ngga paham betul mana yang benar. Yang jelas, gw juga memakai antivirus ini apabila ada virus lokal yang menyerang komputer client gw. PCMAV juga bisa anda dapatkan di blog gw ini secara gratis.

2. ANSAV

ANSAV adalah salah satu antivirus buatan anak negeri Indonesia yang cukup populer juga. ANSAV sendiri dikembangkan oleh Anvie, dan dibantu oleh beberapa temannya termasuk salah satunya temen lamaku di Jogja, Omponk. Saat tulisan ini dibuat, ANSAV sudah merelease versi 2 Beta. Antivirus ini populer karena adanya fungsi-fungsi tambahan (plugin) ditambah lagi adanya forum yang masih aktif membahas tentang perkembangan antivirus dan virus terbaru di Indonesia. Tak heran jika ada antivirus baru biasanya dikenalkan dulu lewat forum ini. Beberapa kelebihan untuk versi barunya seperti yang diklaim adalah sebagai berikut:

– Ansav interface yang baru, multi tabs untuk tiap tiap fungsi seperti scanning dan pengaturan
– Multi language, bahasa bisa diganti dari Inggris (default) menjadi bahasa Jawa misalnya
– Mekanisme update yang baru, auto-checking untuk new updates (online) dan offline update
– Tampilan dan penanganan plugin untuk Ansav, SDK plugin menyusul
– Interface Control for the New “Ansav Guard”

Untuk database virus, memang belum sebanyak database virus PCMAV, namun kayaknya, akan dimodel seperti PCMAV, yang akan terus-terusan update database, yang bisa dilakukan secara online maupun offline atau manual. Kelebihannya, ANSAV cenderung lebih cepat dalam proses scanning, tidak seperti PCMAV. Kebetulan untuk versi terbaru belum sempet gw coba. Untuk mendownloadnya kamu bisa buka Ansav.com

3. AI – AVINDO

AI – AVINDO atau entah Antivirus Indonesia atau apa, gw juga sedikit kebingungan mencari informasinya. Antivirus buatan Ahlul Media Computama ini ketika berkunjung ke webnya, memang rada susah informasinya karena navigasinya yang terkesan rumit. Namun begitu antivirus ini memang buatan lokal, dan si pembuat pun, saat ini juga sudah mengeluarkan buku tentang “Membuat virus dan antivirus”. Loh.. jangan-jangan.. D

Antivirus ini terkesan memang agak unik, dibandingkan dengan antivirus lainnya, pada saat anda buka file “vKApp.exe” anda tidak akan menjumpai tampilan seperti layaknya anti virus lokal lainya, karena yang akan tampil hanya 2 pilihan aja. dengan tulisan sebagai berikut :

1. Seret virus ke sini “jika anda menemui file virus langsung aja seret”
2. Seret file kesini untuk cek virus “file mana yang ingin discan juga tinggal seret”

Untuk versi yang baru, setelah installasi, Anda dapat mengakses beberapa sajian menu dari antivirus ini antara lain Tools, Antivirus, Cari Virus, Task Manager Alternatif, Update Database, Situs Promo, Situs Rujukan, dan Uninstall. Di bagian Tools masih dibagi lagi menjadi New Dos Prompt, New Registry Editor, Startup Editor, dan Sys Fixer. Pada saat tulisan ini dibuat, Avindo telah mencapai versi AVINDO 1.0.0.141, yang diposting sudah cukup lama, yaitu September 25, 2007. trus untuk update databasenya.. gw sendiri belum menemukannya. Bagi yang tertarik dan pengen mencoba, silahkan download avindo 1.0.0.141 disini.

4. AMP = ANTV-MD5-PATTERN

Antivirus ini ketika mencoba melihat web sumbernya, eh telah disuspend oleh wordpress, lihat di webnya yang lain.. ngga ada ulasannya, jadi untuk mereview gw ambil dari dari berbagai blog, yang mengatakan bahwa Antv-md5-pattern merupakan salah satu antivirus lokal yang sangat ampuh dalam membasmi malware/virus dan antivirus ini merupakan pesaing terberat dari PC Media Antivirus ( PCMAV )1.0 Final Release. Beberapa fitur yang diklaim antara lain adalah:

– No Splash Screen [ merasa kelamaan menunggu splash-screen pcmav gak sih? ]
– Optimasi Source Code Pencarian yang lebih dioptimalkan; [tentu]
– Management Database Internal yang lebih “User-Friedly”; [ pcmav punya? ]
– Minimal dan Maximal Filesize untuk pembatasan pencarian; [pcmav, fitur ini dikemanain? ]
– Pemilihan Extension File yang akan discan; [pcmav, fitur ini dikemanain ]
– Metoda Penghapusan yang menjamin Virus/malware/trojan tidak dapat direstore;
– Fasilitas Karantina – Restore File ketempat semula/asal; [pcmav, sudah 24 bulan belum bisa seperti ini…]
(RED – ‘Ketika anda ragu untuk menghapus File yang terdeteksi sebagi Virus Atau MalWare anda dapat
meng-karantina sementara jika ternyata masih di”perlukan” dapat anda restore kembali ) dsb..

Versi terakhir yang gw temuin adalah AMP versi 5.05h Special Edition.

Untuk review antivirus yang lain.. akan gw lanjut… kalo ada waktu longgar c. u.

5. Andre AV

AndreAV 2.0 RC 03 – Juli 2008

6. AVIGEN

Avigen2008 Build 3.0

7. Compact Byte Antivirus

CAV 0.94 package

8. Eura AntiVirus – NG

Eura AntiVirus – NG v1.4.0 database 1.6.0.9 – 25 Juni 2008

9. Gucup AntiVirus

Gucup AntiVirus 3.2.2

10. KISAV AntiVirus

KISAV AntiVirus 1.2.3

11. KVS – Kawanua Virus Scanner

KVS AntiVirus

12. NAVi = Narpes AntiVirus

NAVi 1.0.0.1: 29 Juni 2008

13. O.A.S-AV

O.A.S-AV 2008 v4.0

14. PCBugar

PC Bugar

15. Peradnya Virus Cleaner

Peradnya Virus Cleaner 2.0

16. ScanLix

ScanLix 1.1

17. SMP – Simple Machine Protect

SMP – Sample Machine Protect

18. SMADAV

SMADAV 3.4

Devices running uClinux

Devices running uClinux

  • Arcturus Networks has a microcontroller module designed specifically to run uClinux. It is called the uCsimm. More information can be found at the uCsimm website.
  • SnapGear Inc produces both consumer and developer products based upon uClinux. The SecureEdge (TM) is a family of reference designs for secure, Internet-ready appliances. As a development platform the SecureEdge (TM) makes it is easy to quickly prototype deeply embedded applications. Customers have built diverse applications such as gas station forecourt control with e-commerce, government sports/betting regulatory controllers, and satellite protocol optimized remote access routers. One notable project has been the BMS player developed for MP3.com. SnapGear Inc provides total lifecycle services from conceptual design through to manufacturing and even global fulfillment. Partners include Motorola and Hitachi.
  • Aplio has several uClinux-based products, including the ATMEL ARM7TDMI based voice-over-IP telephone. The Aplio/Phone allows you to talk for as long as you want without incurring any long-distance charges. Aplio also offers the AT91 Development Board. This is a helpful tool for a development team using the Aplio/Trio to design an Internet Appliance.
  • AXIS ported uClinux to their ETRAX chip in order to develop a commercial product, their AXIS 2100 Network Camera. It is a digital indoor camera with direct network attachment.
  • ADOMO have a product line of great ColdFire based set top home thin appliances. Check them out [here], or read [this] article from linuxdevics.com.
  • TABO software developed a Programmable Logic Controller that uses Arcturus Networks’ uCsimm and runs uClinux. Read this linuxdevices.com article on it. Contact TABO at tabo@niagra.com.
  • ATMEL has an ARM-based evaluation board, the AT91, that runs uClinux.
  • Arnewsh Inc. also makes evaluation boards that run uClinux.
  • CISCO 2500/3000/4000 Koen De Vleeschauwer has created a patch that allows uClinux to run on older MC68EC030 based CISCO routers (2500/3000/4000). It requires 4MB of RAM. The patch file will be moved into the uClinux archive in the next few days. For now the patch can be found at http://users.belgacom.net/gc376810/uClinux-cisco2500-0.1.tar.gz
  • Getting started with uClinux

    By David McCullough
    davidm@snapgear.com

    David McCullough With linux enjoying growing success in the embedded space, more and more people are looking to experiment with embedded linux and how suitable it is for their application. Unfortunately this usually requires a large investment in time to get Linux running on a platform that resembles the target hardware for the application. More often than not this investment in time is suitable deterent to investigating the linux option any further. Even more so in deeply embedded environments where uClinux is likely to be found. This paper will look at software only options (emulators) available to run the uClinux operating system. uClinux is a version of Linux for CPUs without virtual memory or an MMU (Memory Management Unit) and is typically targeted at deeply embedded systems with very little memory or permanent storage.

    Why use an Emulator to run uClinux ?

    The great thing about the emulators discussed here is that they are free. This make it possible to get started with uClinux and see how it sizes up for the cost of a few downloads, allowing the user to become familiar with the tools and the environment before taking the step of recommending that the next project should use Linux. The quality and reliability of the development tools can be measured before hand which is a huge advantage in pre-project planning. There is nothing worse than finding out the development tools are not up to scratch some time after committing to a delivery date.

    If possible, an emulator that closely resembles the preferred target CPU should be chosen. This gives the advantage of testing the development tools and in turn, receiving hard data on memory requirements and flash ROM requirements. In some circumstances development can begin on the emulator even before real hardware is available. A good example is the Leox Project which has done most of it’s uClinux work using the TSIM emulator:

    Debugging can also be a much simipler task in the virtual enviroment of an emulator. It is possible to totally control the CPU emulation allowing access to debugging information that may not be possible with real hardware. An emulator can trace memory accesses and code execution at the finest level helping to find that elusive bug in the software or operating system.

    Emulators can allow the developers to experiment with different performance options and their effect on usability. Something that may be useful when determining performance requirements of the target hardware. Emulators can also help to determine flash and memory requirements. All of this can be useful information early in the development process.

    Criteria for choosing an emulator

    When choosing an emulator there are a number of things to consider. Firstly, a good emulator choice should closely emulate the target CPU that may be under consideration, and if possible, be developed using the same tools. This will greatly increase the relevance of any work done in the emulator.

    The closer an emulator is to the target hardware the better. This means emulating serial ports, timers and other devices found on the target hardware.

    Debugging options should be considered. While learning a new operating system a full source level debugger can be an important part of understanding the system startup sequence. Any knowledge gained here will easily transferr to debugging skills on real hardware when it becomes available. Where a full source debug option is not available, instruction/address tracing can be useful and can normaly be added to the emulator if nothing else is available.

    One of the biggst shortfalls of the emulators available to run uClinux is the absence of real network device emulation. Although it is possible to run networking on emulated serial ports using PPP or SLIP, it would be much more interesting to have an emulated network device. Emulation of commonly used embedded network devices would be particularly interesting and only requires someone to take the time to implement.

    What choices are there

    A search on the net for an emulator will reveal a huge list of possibilities. Only two of the endless possibilities will be discussed in some detail here. These emulators are already well supported by uClinux and offer a good coverage for embedded options CPU targets. A more comprehensive list will be provided later.

    This first emulator, indeed the emulator that helped to create the first uClinux versions is Xcopilot. Xcopilot is a PalmPilot emulator that runs under Unix/X11. It offers emulation of the timer, serial ports, touch pad and LCD display along with Motorola 68000 emulation (m68k).

    The second emulator is the ARMulator which is part of the GNU debugger, gdb. Currently the ARMulator offers a serial console along with many possible ARM emulations including big endian, little endian and thumb emulations.

    Getting Xcopilot

    Xcopilot can be obtained from many places. The most up to date source for using Xcopilot with uClinux is the version in CVS on cvs.uclinux.org.

    	cvs -d:pserver:anonymous@cvs.uclinux.org:/var/cvs login

    Just press enter at the password prompt, and then run:

    	cvs -d:pserver:anonymous@cvs.uclinux.org:/var/cvs checkout xcopilot

    Otherise a reasonably recent version can be downloaded from:

    	http://www.uclinux.org/pub/uClinux/utilities/xcopilot-0.6.6-uc0.tar.gz

    Compiling Xcopilot is straight forward:

    	./configure
    	make
    	make install

    Providing all the correct libraries are in place, the result will be an Xcopilot that is ready to use.

    A copy of the m68k-elf-tools will be required to build uClinux kernels and binaries for Xcopilot. These can be obtained from:

    	http://www.uclinux.org/pub/uClinux/m68k-elf-tools/

    Follow the instructions for installing the pre-compiled binaries, or for the keen, build the tools from the source provided.

    Getting the GDB/ARMulator

    The GDB/ARMulator for use with uClinux is available from:

    	http://www.uClinux.org/pub/uClinux/utilities/armulator/

    This page contains all the information needed to build gdb for use with the ARMulator and uClinux. There is even a selection of pre-compiled uClinux binaries that can be run in the ARMulator once it is built and installed.

    A copy of the arm-elf-tools will be required to build uClinux kernels and binaries for the GDB/ARMulator. These can be obtained from:

    	http://www.uclinux.org/pub/uClinux/arm-elf-tools/

    Again, follow the instructions for installing the pre-compiled binaries, or build them from the source provided.

    Getting/Building the uClinux Source

    The easiest way to get started with the uClinux source is to grab the full uClinux distribution sources from:

    	http://www.uclinux.org/pub/uClinux/dist/

    This is a rather large file that provides both 2.0.39 and 2.4.17 kernels along with a good selection of applications, most of which have been ported to uClinux. It also provides pre-canned configurations for both Xcopilot and the GDB/ARMulator that can be selected from the config menu.

    The mechanism for building for either target is essentially the same, only the target selection is different.

    First extract the uClinux-dist tarball:

    	gunzip < uClinux-dist-20020701.tar.gz | tar xzf  -
    	cd uClinux-dist
    	make xconfig

    Select ‘Target Platform Selection’, choose a target. 3com/Xcopilot for the Xcopilot target or GDB/ARMulator for the ARMulator. Select the desired kernel version and use uC-libc as the ‘C’ library. Save and Exit. Here is an example of of an xconfig for Xcopilot:

    XconfigOne the config has finished setting up the source tree:

    	make dep
    	make

    When this completes, the freshly built binary images will be ready to be run in the chosen emulator.

    Running uClinux in Xcopilot

    There is a little bit of setup required to run uClinux in Xcopilot. From the base directory of the uClinux-dist source tree do the following.

    	mkdir ~/.xcopilot
    	ln -s `pwd`/images/pilot.rom ~/.xcopilot

    Xcopilot is now ready to go. Just type “xcopilot” and it should be up and running uClinux in the xcopilot emulator. Here is a screen shot of what is expected.

    XcopilotCommands can be entered on the serial console that runs in the terminal window. Have a look around the filesystem, /dev, /bin and /etc. It will look like a very cut down version of Linux/Unix.

    Xcopilot has several debug options. The simplest is the default debugger that is built in. Connect to the debugger with:

    	telnet localhost 2000

    From here type help to see the available debugger commands. The options available include stopping/starting the CPU and trace execution to a file. The instruction tracing is condensed in that it only traces unusual program counter changes like jumps, branches and subroutine calls.

    Running uClinux in the GDB/ARMulator

    From the base directory of the uClinux-dist source tree do the following.

    	ln -s images/romfs.img boot.rom

    Now run arm-elf-gdb on the appropriate kernel, here is an example session:

    	arm-elf-gdb -n linux-2.*.x/linux
    	GNU gdb 5.0
    	Copyright 2000 Free Software Foundation, Inc.
    	GDB is free software, covered by the GNU General Public License, and you are
    	welcome to change it and/or distribute copies of it under certain conditions.
    	Type "show copying" to see the conditions.
    	There is absolutely no warranty for GDB.  Type "show warranty" for details.
    	This GDB was configured as "--host=i686-pc-linux-gnu --target=arm-elf"...
    	(gdb) target sim
    	Loaded ROM boot.rom
    	Loaded ROM boot.rom
    	Loaded ROM boot.rom
    	Loaded ROM boot.rom
    	Connected to the simulator.
    	(gdb) load
    	Loading section .text, size 0x77b84 vma 0x2000000
    	Loading section .rodata, size 0x8ddb vma 0x2077b84
    	Loading section .data, size 0x8fc8 vma 0x2080a60
    	Start address 0x2000000
    	Transfer rate: 4507960 bits in <1 sec.
    	(gdb) run

    uClinux will now boot through to a shell prompt. At any point break into the debugger with ^C, set break points and examine memory and variables. Break points may be set before typing “run” to catch the early startup of the kernel. To step through the early kernel boot sequence set a breakpoint at start_kernel. For example:

    	...
    	(gdb) break start_kernel
    	(gdb) run

    Summary

    While an emulator will never replace real hardware, it can play an important role in development. It can be useful for training and experimentation and can also help with developing/debugging new operating system features.

    The emulators mentioned here serve to give the user a strong understanding of uClinux and its application. Not only can they be used as a learning aide but they can also provide a practical foundation for building real devices.

    An emulator can play an important part of a developers toolset and can be called on whenever it fill an immediate need.

    Other Emulators

    There are quite a few other emulators that can run uClinux to varying degrees.

    LEON Sparc Emulator (TSIM)
    Reasonable support included in the uClinux-dist sources.

    NEC v850e
    Quite good support with a selection of emulators available. The gdb based simulator is the easiest to use and is also supported in the uClinux-dist sources.

    Coldfire Emulator
    Capable of running the Arnewsh/5206 image from the uClinux-dist.

    SWARM (Software ARM)
    Basic support for this emulator is included in the uClinux-dist.

    Further Technical Bulletins